spirituele verslaving

15
1561

Ik schaam me voor dit geheim,daarom is het ook een geheim,maar ik weet uit ervaring dat het me goed zal doen als ik het hier plaats.
Ik ben een ruimdenkend persoon en geloof ook in het spirituele. Aantal jaren geleden belde ik wle eens een paragnost op zo een 0900 lijn, nog niks aan de hand,belede zo een 2 keer per jaar bij speciale gelegenheden. Vorig jaar toen het uit ging met mijn ex,begon ik vaker te bellen,ik wou weten of het weer goed kwam.Dit wou ik zo zeker weten dat ik meerdere paragnosten belde,maar het probleem was dat ze allemaal een ander antwoord gaven. Een bep paragnost blonk wel uit in haar antwoordne en haar begon ik dagelijks terug te bellen, met als resultaat een telefoonrekening van 1300 euro. Ik moest gewoon elke dag even bellen of smsen,lag hele nachten wakker. het werd dus een verslaving.Nu heb ik prepaid mobiel en koop ik nog regelmatig een kaartje van 20 euro.Erg zonde natuurlijk,het is een verslaving geworden.Al kan ik er nu wel beter mee omgaan,als ik een paragnost wil bellen bedenk ik me wat ik nog meer met die 20 euro kan doen,en dan is de keuze snel gemaakt. Ook heb ik op mijn huistelefoon de 0900 lijnen laten blokkeren. het lijkt een onschuldige verslaving die alleen maar ene hoop geld kost,maar dat is het niet.Door ene bepaalde paragnost ben ik extra aan mijn ex blijven hangen,zij beweerde keer op keer dat het na enkele maanden weer goed zal komen en hield dit standvastig vol,ik meost ook mijn vriendenlijst eens grondig onderhanden nemen zei ze,en ze wees me in de richting van mijn beste vriendin,met als resultaat dat de discussies tussen ons,haar gister teveel werd.Ik mis haar erg,we spraken elkaar elke dag.Ik ben gaan twijfelen aan

spirituele verslaving
Beoordeling: 3.38 50 stemmen

Ik schaam me voor dit geheim,daarom is het ook een geheim,maar ik weet uit ervaring dat het me goed zal doen als ik het hier plaats.
Ik ben een ruimdenkend persoon en geloof ook in het spirituele. Aantal jaren geleden belde ik wle eens een paragnost op zo een *** lijn, nog niks aan de hand,belede zo een 2 keer per jaar bij speciale gelegenheden. Vorig jaar toen het uit ging met mijn ex,begon ik vaker te bellen,ik wou weten of het weer goed kwam.Dit wou ik zo zeker weten dat ik meerdere paragnosten belde,maar het probleem was dat ze allemaal een ander antwoord gaven. Een bep paragnost blonk wel uit in haar antwoordne en haar begon ik dagelijks terug te bellen, met als resultaat een telefoonrekening van 1300 euro. Ik moest gewoon elke dag even bellen of smsen,lag hele nachten wakker. het werd dus een verslaving.Nu heb ik prepaid mobiel en koop ik nog regelmatig een kaartje van 20 euro.Erg zonde natuurlijk,het is een verslaving geworden.Al kan ik er nu wel beter mee omgaan,als ik een paragnost wil bellen bedenk ik me wat ik nog meer met die 20 euro kan doen,en dan is de keuze snel gemaakt. Ook heb ik op mijn huistelefoon de *** lijnen laten blokkeren. het lijkt een onschuldige verslaving die alleen maar ene hoop geld kost,maar dat is het niet.Door ene bepaalde paragnost ben ik extra aan mijn ex blijven hangen,zij beweerde keer op keer dat het na enkele maanden weer goed zal komen en hield dit standvastig vol,ik meost ook mijn vriendenlijst eens grondig onderhanden nemen zei ze,en ze wees me in de richting van mijn beste vriendin,met als resultaat dat de discussies tussen ons,haar gister teveel werd.Ik mis haar erg,we spraken elkaar elke dag.Ik ben gaan twijfelen aan

spirituele verslaving
Beoordeling: 3.38 50 stemmen

DELEN
Vorig artikelverliefd oude vriend
Volgend artikelgelukkig

15 REACTIES

 1. Ook ik zit met hetzelfde probleem. Weet iemand hier of er een hulpgroep hiervoor is?

  Ook ik zit met hetzelfde probleem. Weet iemand hier of er een hulpgroep hiervoor is?

 2. Ook ik zit met dit probleem en wil er van af. Zijn er mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en er van af zijn gekomen?

  Ook ik zit met dit probleem en wil er van af. Zijn er mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en er van af zijn gekomen?

  • Ja ik wil ook graag in contact komen met mensen die dit hebben. Het is bij mij ook heel heftig.

   Ja ik wil ook graag in contact komen met mensen die dit hebben. Het is bij mij ook heel heftig.

   • Ik zoek ook mensen die dit hebben en ik heb professionele hulp nodig. Vandaag contact gehad met verslavingszorg. Verzekering gaat het niet vergoeden en wat nu?

    Ik zoek ook mensen die dit hebben en ik heb professionele hulp nodig. Vandaag contact gehad met verslavingszorg. Verzekering gaat het niet vergoeden en wat nu?

    • Hoi DJ, heb je dit probleem nog steeds? Ben wel benieuwd naar welke stappen je heb ondernomen en hoe het nu met je gaat!

     Hoi DJ, heb je dit probleem nog steeds? Ben wel benieuwd naar welke stappen je heb ondernomen en hoe het nu met je gaat!

 3. hulp zoeken, dan is vaak het hek van de dam.Dit is bij jouw ook gebeurd.Ga naar de schuldhulpverlening, maak een plan, en vraag om een budgetcoach, en iemand die jouw financieen regelt zodat je per week geld krijgt en weet wat je te besteden hebt.Het is erg vervelend, maar vaak is dit de enige manier! Na 3 jaar, ben je dan overal van af!In ieder geval weet je dus, dat je hier nooit meer aan moet beginnen.
  Heel veel kracht toegewenst!

  hulp zoeken, dan is vaak het hek van de dam.Dit is bij jouw ook gebeurd.Ga naar de schuldhulpverlening, maak een plan, en vraag om een budgetcoach, en iemand die jouw financieen regelt zodat je per week geld krijgt en weet wat je te besteden hebt.Het is erg vervelend, maar vaak is dit de enige manier! Na 3 jaar, ben je dan overal van af!In ieder geval weet je dus, dat je hier nooit meer aan moet beginnen.
  Heel veel kracht toegewenst!

 4. ME, je zegt dat "Je maakt je toekomst zelf". Dit gaat natuurlijk heel vaak niet zo op he.Als iemand een ongeluk krijgt,of zeer ernstige ziekte krijgt, overkomt je dat, en heb je totaal niet zelf in de hand!Ook de toekomst niet! Je kan je baan kwijt raken, je relatie, kan hier door over gaan, je kan noodgedwongen moeten verhuizen, omdat je een aangepaste woning moet hebben, en ook vanwege financiele problemen, want door er onstaat een enorme inkopmstenderving.Je kan dan zeggen, "Ja dan had je een WAOverzekering moeten nemen", maar dat weet iemand vaak niet, en dan is het al te laat!
  Bij een verslaving weet je dat dit heel veel geld kost,en je veel meer uit geeft dan je je zelf kan perimenteren,en weet je ook dat je grote risico loopt heel erg veel te verliezen. Zeker als mensen geen

  ME, je zegt dat "Je maakt je toekomst zelf". Dit gaat natuurlijk heel vaak niet zo op he.Als iemand een ongeluk krijgt,of zeer ernstige ziekte krijgt, overkomt je dat, en heb je totaal niet zelf in de hand!Ook de toekomst niet! Je kan je baan kwijt raken, je relatie, kan hier door over gaan, je kan noodgedwongen moeten verhuizen, omdat je een aangepaste woning moet hebben, en ook vanwege financiele problemen, want door er onstaat een enorme inkopmstenderving.Je kan dan zeggen, "Ja dan had je een WAOverzekering moeten nemen", maar dat weet iemand vaak niet, en dan is het al te laat!
  Bij een verslaving weet je dat dit heel veel geld kost,en je veel meer uit geeft dan je je zelf kan perimenteren,en weet je ook dat je grote risico loopt heel erg veel te verliezen. Zeker als mensen geen

 5. Lieve mensen,
  al tijdens mijn slechte huwelijk begon ik te smsen. (2005!) Later kwam bellen erbij. Het onderwerp meestal ‘man’.
  Ze voelen je NU aan, wat er nu speelt.
  De rest is een kijkje in de toekomst, waar je zelf de hand in hebt. Je maakt je toekomst zelf! Als je problemen hebt, zie je de consulenten vaak als vriendin en voor je het weet ben je failliet. Ik wel!!!! Nu 2014 en heb ik al hulp gehad, maar werkte niet voor mij. Ik zit elke mnd in de problemen, piekeren, piekeren. Huis kwijt, baan kwijt, heel veel stress en heel veel geld lichter………..zeker 50.000!!!!!!! Nooit gedacht dat dit kon gebeuren..:(((((

  Lieve mensen,
  al tijdens mijn slechte huwelijk begon ik te smsen. (2005!) Later kwam bellen erbij. Het onderwerp meestal ‘man’.
  Ze voelen je NU aan, wat er nu speelt.
  De rest is een kijkje in de toekomst, waar je zelf de hand in hebt. Je maakt je toekomst zelf! Als je problemen hebt, zie je de consulenten vaak als vriendin en voor je het weet ben je failliet. Ik wel!!!! Nu 2*** en heb ik al hulp gehad, maar werkte niet voor mij. Ik zit elke mnd in de problemen, piekeren, piekeren. Huis kwijt, baan kwijt, heel veel stress en heel veel geld lichter̷***!!!!!!! Nooit gedacht dat dit kon gebeuren..:(((((

 6. Als mensen naar "paragnosten"gaan betreft ‘de (onbereikbare) liefde, is dat vaak omdat zij zeer obsessief zijn betreft die persoon in kwestie.Kunnen niet loslaten en niet accepteren dat die liefde er niet meer in zit.De geldwolven vertellen jou wat je wit horen, ondanks dat dit helemaal niet uitkomt.Die vent is het niet waard en ook het weggegooide geld niet.Als het licht aan gaat ben je van zelf een keer genezen.(h)

  Als mensen naar "paragnosten"gaan betreft ‘de (onbereikbare) liefde, is dat vaak omdat zij zeer obsessief zijn betreft die persoon in kwestie.Kunnen niet loslaten en niet accepteren dat die liefde er niet meer in zit.De geldwolven vertellen jou wat je wit horen, ondanks dat dit helemaal niet uitkomt.Die vent is het niet waard en ook het weggegooide geld niet.Als het licht aan gaat ben je van zelf een keer genezen.(h)

 7. Geen één verslaving is goed voor de mens.het geeft flinke ontwrichting in je dagelijks leven, heeft zeer negatieve invloed op eigenwaarde, financieel en op relationeel gebied.de lijdensdruk is hoog. Individueel afkicken van welke verslaving,/afhankelijkheid dan ook is zo goed als onmogelijk.Proffesionele hulpverlening is dan ook een groot vereiste.Achter elke verslaving zit een onderliggende oorzaak.Werk daar aan.
  Veel mensen die geld willen verdienen zoals bijv."paragnosten"kiezen kwetsbare mensen, en mensen die zeer makkelijk te beinvloeden zijn.Mensen die geen eigen mening hebben, mensen die heel erg onzeker zijn en de wanhoop nabij zijn.De geldafnemer denkt alleen maar aan zijn financiele gage.Zoek hulp en kap er mee.NU

  Geen één verslaving is goed voor de mens.het geeft flinke ontwrichting in je dagelijks leven, heeft zeer negatieve invloed op eigenwaarde, financieel en op relationeel gebied.de lijdensdruk is hoog. Individueel afkicken van welke verslaving,/afhankelijkheid dan ook is zo goed als onmogelijk.Proffesionele hulpverlening is dan ook een groot vereiste.Achter elke verslaving zit een onderliggende oorzaak.Werk daar aan.
  Veel mensen die geld willen verdienen zoals bijv."paragnosten"kiezen kwetsbare mensen, en mensen die zeer makkelijk te beinvloeden zijn.Mensen die geen eigen mening hebben, mensen die heel erg onzeker zijn en de wanhoop nabij zijn.De geldafnemer denkt alleen maar aan zijn financiele gage.Zoek hulp en kap er mee.NU

 8. Ik herken dit verhaal helemaal. Ik lijd ook onder een paragnost verslaving en schaam mij er ook voor. Ik heb ook duizend euro erdoor gejaagd omdat ik ook wilde weten of de man die met mij geen relatie wilde, toch uiteindelijk nog voor mij zou kiezen. De een zei ja en de ander nee, alhoewel ze wel sommige overeenkomsten hadden. Maar omdat de situatie met die man door bleef gaan en dus ook de onzekerheid, bleef ik bellen…ook nummer blokkade aangeschaft en toen credits bellen…en ik moet mij echt weerhouden om te bellen. Hoe kom je eraf?

  Ik herken dit verhaal helemaal. Ik lijd ook onder een paragnost verslaving en schaam mij er ook voor. Ik heb ook duizend euro erdoor gejaagd omdat ik ook wilde weten of de man die met mij geen relatie wilde, toch uiteindelijk nog voor mij zou kiezen. De een zei ja en de ander nee, alhoewel ze wel sommige overeenkomsten hadden. Maar omdat de situatie met die man door bleef gaan en dus ook de onzekerheid, bleef ik bellen…ook nummer blokkade aangeschaft en toen credits bellen…en ik moet mij echt weerhouden om te bellen. Hoe kom je eraf?

 9. Versta het volledig. Kan niet meer stoppen met bellen het begon met 1 keer per maand en nis is het dagelijks.. In grote lijnen krijg ik wel vaak hetzelfde te horen, Hij komt terug, zijn relatie blijft niet duren . Maar er zijn me wel dingen verteld die klopte en die ze niet konden weten. Dingen over mij over hoe ik en hij wasenz,. Dingen die helemaal klopte zonder dat ik daar iets over verteld had. Daarom blijf ik steeds bellen, omdat ik veel hoor wat echt zo is. En dan ga je toch geloven dat het weer goed komt tussen ons. Ik had het nooit gedacht maar ook ik ben verslaafd aan het bellen. Ik die zo een sterk karakter heb en nu geraak ik er niet van af en financieel begint het zwaar te worden

  Versta het volledig. Kan niet meer stoppen met bellen het begon met 1 keer per maand en nis is het dagelijks.. In grote lijnen krijg ik wel vaak hetzelfde te horen, Hij komt terug, zijn relatie blijft niet duren . Maar er zijn me wel dingen verteld die klopte en die ze niet konden weten. Dingen over mij over hoe ik en hij wasenz,. Dingen die helemaal klopte zonder dat ik daar iets over verteld had. Daarom blijf ik steeds bellen, omdat ik veel hoor wat echt zo is. En dan ga je toch geloven dat het weer goed komt tussen ons. Ik had het nooit gedacht maar ook ik ben verslaafd aan het bellen. Ik die zo een sterk karakter heb en nu geraak ik er niet van af en financieel begint het zwaar te worden

 10. Ik begrijp het verhaal helemaal. Is mij ook overkomen, zit er trouwens nog midden in. Kan niet meer stoppen met bellen. In grote lijnen krijg ik wel vaal hetzelfde te horen, Hij komt terug, zit in de put enz. Maar er zijn me wel dingen verteld die klopte en die ze niet konden weten. Dingen over mij over hoe ik was , werk , erfenis , enz,. Dingen die helemaal klopte zonder dat ik daar iets over verteld had. Daarom blijf ik steeds bellen, omdat ik veel hoor wat echt zo is. En dan ga je toch geloven dat het weer goed komt tussen ons. Ik had het nooit gedacht maar ook ik ben verslaafd aan het bellen. Ik die altijd zo stabiel was, , onvoorstelbaar,.

  Ik begrijp het verhaal helemaal. Is mij ook overkomen, zit er trouwens nog midden in. Kan niet meer stoppen met bellen. In grote lijnen krijg ik wel vaal hetzelfde te horen, Hij komt terug, zit in de put enz. Maar er zijn me wel dingen verteld die klopte en die ze niet konden weten. Dingen over mij over hoe ik was , werk , erfenis , enz,. Dingen die helemaal klopte zonder dat ik daar iets over verteld had. Daarom blijf ik steeds bellen, omdat ik veel hoor wat echt zo is. En dan ga je toch geloven dat het weer goed komt tussen ons. Ik had het nooit gedacht maar ook ik ben verslaafd aan het bellen. Ik die altijd zo stabiel was, , onvoorstelbaar,.

 11. Mensen die misbruik maken van jouw kwetsbaar heid, om er zlf (financieel) beter op te worden, deugen voor geen meter.
  Je had beter naar een erkende (verslavings) therapeut kunnen gaan en eventueel deelnemen aan een autonomie groep.Daar was je vast veel wijzer en beter van geworden.Paaaaragnosten kunnnen helemaal niets aan jouw afhankelijkheid van anderen en je enorme onzekerheid doen.Heel wijs dat je gestopt bent.

  Mensen die misbruik maken van jouw kwetsbaar heid, om er zlf (financieel) beter op te worden, deugen voor geen meter.
  Je had beter naar een erkende (verslavings) therapeut kunnen gaan en eventueel deelnemen aan een autonomie groep.Daar was je vast veel wijzer en beter van geworden.Paaaaragnosten kunnnen helemaal niets aan jouw afhankelijkheid van anderen en je enorme onzekerheid doen.Heel wijs dat je gestopt bent.

 12. Respect voor je verhaal, geloof in jezelf en in het NU en schaam je niet!

  Schandalig dat er een reclame over ‘geldschulden maar toch geld lenen’ onder is geplaatst.

  Misbruik van kwetsbare mensen in nood!

  Respect voor je verhaal, geloof in jezelf en in het NU en schaam je niet!

  Schandalig dat er een reclame over ‘geldschulden maar toch geld lenen’ onder is geplaatst.

  Misbruik van kwetsbare mensen in nood!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here